آشپزیغذای سنتی ایران
اشگنه
مواد لازم
پیاز یک عدد
عدس یک پیمانه
سیبزمینی یک عدد
رشته پلویی یک پیمانه
ماست دو پیمانه
تخممرغ دو عدد
سبزی خشک معطر (نعنا، ریحان، گشنیز و جعفری) یک پیمانه
آویشن تفت دادهشده یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را تفت داده و عدس پخته شده را همراه پیاز تفت میدهیم سپس سیبزمینیها را نگینی خرد میکنیم و به همراه سبزی معطر داخل سایر مواد میریزیم تا آنها نیز بپزند. آنگاه رشته پلویی را درون تابهای جداگانه تفت میدهیم تا بوی خامی آن گرفته شود. بعد رشتهها را نیز افزوده، نمک، ادویه، ماست و آویشن را هم اضافه میکنیم وقتی کاملا جا افتاد، تخممرغها را درون آن میشکنیم تا خودش را بگیرد و سفت شود. میتوانید این غذا را با نان سنگک یا بربری میل کنید .
طبخ اشگنه در ساوه یکی از شهرهای استان مرکزی رواج دارد .
.