دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

کیک اسپاگتی

مواد لازم

اسپاگتی ۴۰۰ گرم

نخودفرنگی ۲۰۰ گرم

شیر ۲۰۰ میلی لیتر

تخم مرغ ۶ عدد

نمک و فلفل به مقدار لازم

گوجه فرنگی ۲۵۰ گرم

ژامبون گوشت دودی ۱۵۰ گرم

پودر سوخاری ۱ قاشق غذاخوری

پنیرگودای رنده شده ۶۰ گرم

 

 

طرز تهیه

اسپاگتی را ۸ تا ۱۰ دقیقه در آب جوش، بجوشانید و آبکش نمایید .شیر و تخم مرغ را کاملا با هم مخلوط کرده نمک و فلفل را بهش اضافه نمایید.گوجه فرنگی و ژامبون رو خرد کنید سپس قالب گردی را که بهتر است از نوع کمربندی باشد چرب نموده و پودر سوخاری را به روی آن بپاشید.

اسپاگتی، ژامبون، گوجه فرنگی و نخودفرنگی پخته یا کنسروی را لایه لایه داخل قابلمه می چینیم.مخلوط شیر و تخم مرغ را روی موادمی ریزیم و بعد پنیر گودای رنده شده را روی کیک اسپاگتی می پاشیم.

فر را با دمای ۲۰۰ درجه گرم کرده. قالب را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه داخل فر گرم شده در طبقه میانی قرار داده و هنگامی که روی کیک اسپاگتی به رنگ طلایی در آمد کیک اسپاگتی آماده سرو می باشد.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

تخم مرغ با نان تست ژامبون یا کالباس

مواد لازم

برای ۴ نفر

نان بریده تست شده – ۴ قطعه (نان بریده شده را در فر یا تستر کمی برشته می کنیم)

ژامبون یا کالباس بریده شده – ۴ قطعه

تخم مرغ – ۸ عدد

فلفل قرمز یا گوجه فرنگی – ۱ یا ۲ عدد

کره – ۱۰۰ گرم

نمک و فلفل – به قدر کافی

 

 

طرز تهیه

روی هر قطعه نان تست شده ، کمی کره می مالیم . قطعات ژامبون را روی نان ها قرار می دهیم . بقیه کره را در ظرفی می ریزیم و روی حرارت ملایم آب می کنیم ، به حدی که زیاد داغ و سیاه نشود . تخم مرغ ها را در تابه می اندازیم و صبر می کنیم تا سفیده ها کاملا بسته شوند ، ولی زرده ها سفت نشوند .

کمی نمک و فلفل به تخم مرغ ها می زنیم و آن ها را با کارد به شکل دوقلو می بریم . هر دو ، دوقلو را روی یک قطعه از نان و ژامبون قرار می دهیم . فلفل یا گوجه فرنگی را خلال می کنیم و به شکل (+) بعلاوه روی تخم مرغ ها می چینیم . می توان برای هر نفر به جای دو تخم مرغ از یک تخم مرغ استفاده نمود.

.

دسته‌ها
آشپزی خورشت ها

خورش کنجد با گوشت

مواد لازم

پیاز متوسط ۲ عدد

روغن به میزان لازم

گوشت گوسفند ۵۰۰ گرم

زردچوبه ۱ قاشق غذا خوری

آب ۳-۴ پیمانه

کنجد آسیاب کرده و بو داده ۵۰۰ گرم

رب انار ۵۰۰ گرم

نمک به میزان لازم

شکر در صورت دلخواه ۱ قاشق سوپخوری

 

 

طرز تهیه

ابتدا پیازها را خرد کنید و در روغن کمی تفت دهید. سپس گوشت و زردچوبه را به آن بیفزائید. بعد از تفت دادن، آب در آن بریزید و بگذارید بپزد. وقتی گوشت نیمه پز شد، کنجد را به آن اضافه کنید تا همراه با گوشت و پیاز بپزد و جا بیفتد. این خورش مانند خورش فسنجان، باید به روغن بیفتد. در پایان، رب انار و نمک را به آن بیافزائید و بگذارید قدری بجوشد و جا بیفتد. این خورش را همراه با چلو میل کنید.در صورت دلخواه، می توان شکر هم به این خورش افزود.

.

دسته‌ها
آشپزی تخم مرغ و املت

سیر نیمرو

مواد لازم

تخم مرغ ۵ عدد

پیاز رنده شده ۲ قاشق غذاخوری

سیر ۲ حبه

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

 

طرز تهیه

سیر و پیاز را با هم مخلوط کرده و کاملا له می کنیم . آن را کف یک ظرف ریخته و روی آن تخم مرغ ها را بشکنید . ظرف سیر نیمرو را داخل ظرفی از آب جوش قرار داده و آن را در فر قرار دهید و چند دقیقه آن را بپزید تا سفیده تخم مرغ سفت شود . سپس سرو کنید .

.

دسته‌ها
آشپزی خورشت ها غذای سنتی ایران

خورش فسنجان

مواد لازم

مرغ پاک کرده بدون استخوان آماده شده یک عدد (درحدود یک کیلو تا ۵/۱ کیلوگرم)

مغز گردو چرخ کرده نیم کیلوگرم

پیاز سرخ کرده ۳تا ۴ قاشق سوپخوری

آب انار ۳تا ۴ لیوان (می شود به جای آب انار ۴ تا ۵ قاشق سوپخوری رب انار مصرف کرد)

شکر به مقدار لازم (در صورتیکه آب انار یا رب انار ترش باشد)

نمک به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

مرغ را با پیاز و ۳ تا ۴ لیوان آب و گردوی چرخ کرده و کمی نمک و فلفل در ظرف مناسبی می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا خورش آهسته بجوشد و آب انار یا رب انار را اضافه می کنیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد تا مرغ کاملا بپزد و خورش جا بیافتد .

خورش فسنجان را می چشیم و در صورت ترش بودن خورش کمی شکر اضافه می کنیم . خورش باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیافتد و آب نداشته باشد. و در صورتیکه مرغ پخته شد و خورش جا نیافتاد مرغ را خارج می کنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار می دهیم.

در خورش فسنجان آلو نیز می توان ریخت. و خورش فسنجان را با مرغابی نیز می توان تهیه نمود.

در صورتیکه رب انار مصرف کردیم یکی دو لیوان آب زیادتر می ریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانی تر بجوشد تا به روغن بیافتد.

نکته:در صورتی که تمایل دارید فسنجان شما رنگ تیره به خود بگیرد آن را در ظرف مسی طبخ کرده یا در صورت نبودن دیگ مسی از یک قاشق مسی که داخل خورش فسنجان هنگام پخت قرار می دهید می توانید استفاده کنید.

.

دسته‌ها
آشپزی میگو

اسکالپ میگو

مواد لازم

میگو پوست کنده ۲۵۰ گرم

سیر ۴ حبه

زنجبیل رنده شده ۱ قاشق غذاخوری

پیاز رنده شده ۱ عدد

تخم مرغ ۲ عدد

پودر جوز هندی ۱ قاشق چایخوری

پودر سوخاری به میزان لازم

آرد سوخاری به میزان لازم

سویا سس ۳ قاشق غذاخوری

لیمو ترش ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به میزان لازم

روغن مایع به میزان لازم

 

 

طرز تهیه

ابتدا میگو ها را داخل زنجبیل – سیر – لیمو – پیاز رنده شده – جوز هندی و سویا سس مزه دار می کنیم. سه ساعت باید زمان بدهیم تا میگو ها در این مخلوط به خوبی مزه دار شوند.

سپس میگوها را در تخم مرغ زده شده فرو برده و در پودر سوخاری می غلتانیم و دوباره در تخم مرغ زده شده فرو می بریم و در آخر در آرد سوخاری می غلتانیم و در نهایت در روغن داغ سرخ می نماییم و اسکالپ میگو را با برنج سفید سرو می نماییم.

.

دسته‌ها
آشپزی کباب

کباب برگ

برای تهیه کباب باید از گوشت راسته گوساله یا گوسفند استفاده نمود، نکته قابل توجه برای کیای خوب انتخاب گوشت آن است که باید نرم باشد ( بوسیله گردهای مخصوص نرم کننده گوشت نیز می توان گوشت را نرم و ترد نمود) ولی بهتر است گوشت را باآب پیازوفلفل ۲۴ ساعت قبل آماده و نرم نمود. انواع کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود.

مواد لازم

گوشت راسته پاک کرده یک کیلو و نیم

پیاز دو سه عدد

روغن زیتون یک استکان

فلفل به مقدار کم

 

 

طرز تهیه

کباب برگ را می توانیم به هر اندازه که میل داریم پهن کنیم به این ترتیب که راسته را روی تخته می گذاریم به اندازه ای که میل داریم پهنای کباب بشود یک قطعه جدا می کنیم مثلا پهنا چهار انگشت و آن قطعه را پهلوی قطعات دیگر گوشت می گذاریم قطعات دیگر را می بریم( با این عمل پهنای تمام گوشتها به یک اندازه می شود) بعد گوشت را به قطر نیم سانتیمتر ورقه ورقه می کنیم و آماده می گذاریم.

پیاز را نرم رنده می کنیم و روغن زیتون و فلفل را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و گوشت را در این مایه می خوابانیم و می گذاریم یک شب بماند.

بعد از ۲۴ ساعت گوشت ها را به سیخ کشیده و کمی روی آن را با کارد می کوبیم و روی حرارت ملایم کباب می کنیم و گاهی سیخهای کباب را بر می گردانیم کباب باید در عین پختگی زیاد خشک نشود و آبدار باشد .

کبابها را در دیس می کشیم و روی آنها را کمی نمک می پاشیم و کمی هم کره روی آن می گذاریم و اطراف آنرا با پیاز خلال کرده و جعفری تزیین می کنیم .

کباب برگ را نباید هیچ وقت لای نان قرار داد زیرا آب کباب به خورد نان می رود و خشک می شود. در صورتیکه بخواهیم از گردهای نرم کننده مخصوص گوشت استفاده کنیم برای هر کیلو گوشت یک قاشق مربا خوری از گرد نرم کننده را با پیاز رنده شده مخلوط می کنیم و نیم ساعت قبل از کباب کردن گوشت را در این مایه می خوابانیم. می شود بدون روغن زیتون هم گوشت کباب را آماده کرد و در مایه از یک قاشق چایخوری زعفران سائیده استفاده نمود.

کباب برگ را با چلو و گوجه فرنگی کباب شده سرو می نمایند.

.

دسته‌ها
آشپزی ماهی و غذاهای دریایی

خوراک فیله ماهی و اسفناج

مواد لازم

فیله‌ی ماهی ۷۵۰ گرم

اسفناج ۵۰۰ گرم

کره ۳۰ گرم

آرد ۱ قاشق سوپ‌خوری

شیر ۱ پیمانه

نمک و فلفل به میزان لازم

خامه یک‌دوم پیمانه

پنیر گودای رنده‌ کرده ۱ پیمانه

خرده نان یک‌دوم پیمانه

پنیر گودای اضافی یک‌دوم پیمانه

 

 

طرز تهیه

ماهی را بخارپز کنید تا کمی نرم و پخته شود. اسفناج را نیز جداگانه بخارپز کنید. کره را در تابه‌ی مناسبی بریزید، روی اجاق آب کنید و آرد را ۱ دقیقه در آن تفت دهید. به تدریج شیر را بیفزایید و هم بزنید تا سُس غلیظ شود. نمک و فلفل را نیز اضافه نمایید. سپس در کاسه‌ی مناسبی، خامه، پنیر و ماهی خردکرده را بریزید، سس را به آن بیفزایید و مخلوط سازید.

در کف کاسه‌های نسوز، قدری اسفناج قرار دهید، رویش از مواد فراهم کرده بریزید و دوباره قدری اسفناج رویشان بریزید.اکنون خرده نان و پنیر اضافی را مخلوط کنید و روی اسفناج‌ها بپاشید. حالا در فر گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه‌ی سانتی‌گراد، به مدت ۳۰ دقیقه در طبقه‌ وسط بپزید.

.

دسته‌ها
آشپزی غذای سنتی ایران کوفته ، کوکو و دلمه

کوکو سبزی

مواد لازم

سبزی کوکو ۱ کیلو گرم (تره ، جعفری ، شبت ، گشنیز ، چند برگ کاهو)

تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد

زرشک (در صورت تمایل) یک قاشق سوپخوری

گردوی خرد کرده (در صورت تمایل) یک یا دو قاشق سوپخوری

جوش شیرین ۱ قاشق مرباخوری

روغن ۱ پیمانه سر خالی (۱۵۰گرم )

آرد گندم ۱ قاشق سوپخوری

 

 

طرز تهیه

سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوئیم و در سبد می ریزیم تا آب آن کاملاً گرفته شود بعد ریز خرد می کنیم .

سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و می گذاریم سبزی سرد شود. سپس تخم مرغ ها را در ظرفی می شکنیم و خوب بهم می زنیم آنگاه جوش شیرین و نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه می کنیم و زرشک و گردوی خردکرده را نیز می افزایم .

سبزی که کاملاً سرد شد در مایه می ریزیم و بقیه روغن را داخل تابه گرد یا ظرف نسوزی میریزیم و در صورتیکه از تابه استفاده کردیم آن را روی شعله می گذاریم تا روغن داغ شودُ بعد مایه را داخل روغن میریزیم و روی مایه را با پشت قاشق صاف می کنیم و در آنرا می گذاریم. و حرارت زیر را ملایم میکنیم تا زیر کوکو کاملاً برشته شود.

در مرحله بعدی کوکو را به هر فرم که بخواهیم می بریم و قطعات کوکو را بر می گردانیم تا روی آن نیز کاملاً برشته شود .

اگر از ظرف نسوزاستفاده می کنید،روغن را در ظرف ریخته وداخل فر می گذاریم تا داغ شود بعد مایه را داخل روغن می ریزیم و ظرف را کف فر و در حرارت ۳۵۰ درجه قرار می دهیم.

در فر درب ظرف کوکو را لازم نیست بگذاریم کوکو را مدت سه ربع در فر می گذاریم تا کوکو پف کند و زیر و روی آن برشته شود ، کوکو در ظرف نسوز به آسانی بر می گردد . اطراف آنرا می توانیم با حلقه های گوجه فرنگی تزئین کنیم .

.

دسته‌ها
آشپزی ماکارونی و لازانیا

ماکارونی سبزیجات با سویا

مواد لازم

سویا ۱۰۰ گرم

پیاز متوسط ۲ عدد

روغن مایع گیاهی ۵۰ گرم

رب گوجه‌فرنگی ۱ قاشق غذاخوری

زردچوبه ۱ قاشق چای‌خوری

هویج ۲ عدد

کرفس ۴ ساقه

لوبیاسبز ۱۰ شاخه

فلفل دلمه‌ای رنگی ۱ عدد

آب گوجه فرنگی یک‌لیتر

پودر سیر، نمک و ادویه به میزان لازم

قارچ ۲۰۰ گرم

جعفری خورد شده ۳ قاشق غذاخوری

ماکارونی مدل‌دار ۳۰۰ گرم

 

 

طرز تهیه

سویا را چند دق‍یقه خیس کرده سپس با پیاز نگینی خرد شده با کمی روغن و کره تفت دهید. برای خوش رنگ شدن آن از زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی استفاده کنید. هویج و کرفس و لوبیاسبز را نگینی خرد کنید. پس از اینکه کمی تفت دادید، آب گوجه‌فرنگی را همراه با پودر سیر، نمک و ادویه برای مزه‌دار کردن آن اضافه کنید. قارچ‌ها را ورقه‌ورقه کرده همراه با فلفل دلمه‌ای نگینی و جعفری خورد شده اضافه کنید تا مواد باهم مخلوط و سس یکنواختی بدست آید. فرصت دهید تا سبزیجات نرم شوند و به روغن بیفتند. ماکارونی را حدود ۱۲- ۱۰ دقیقه با روغن، آب و نمک بجوشانید سپس آبکش نمایید و کمی آب سرد روی آن بریزید. در انتها با سس سبزیجات سویا ترکیب و سرو کنید.

.